If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
колега ти като си от Стз този Банер от града ли го закупи и ако е така направо кажи къде да отивам ??? и стария можело да го дам за 10лв на вторични суровини чувам
Оооооооо много се лъжеш приятелю. Недей да купуваш каквато и да е марка. Аз си купих един такъв преди няколко години помня и умря за един месец. Купувай наложили се марки. Недей да правиш компромиси с акумулатора, за да не си късаш нервите после.
Е, не съм го мислил още, защото скоро няма да купувам, ама на другата кола от подписа ми имаше един МонБат, който не е кой знае колко наложила се марка, ама изкара 6 години.
Яд ме е, че си унищожих този с който купих колата - Ursus беше и бях супер доволен от него, ама тук не съм виждал такива.
Аз търкалях един бош 8 години с една омега 2.6 6 цилиндров едноредов двигател, много здрав междудругото, колата я купих с този акумулатор незнам преди това колко е карана с него. Не я и карах много интензивно особено зимата. Аз няма да си купя друга марка акумулатор.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
колега ти като си от Стз този Банер от града ли го закупи и ако е така направо кажи къде да отивам ??? и стария можело да го дам за 10лв на вторични суровини чувам
Ми не съм го купувал, тъй като още не се е развалил че да го сменям - не съм виждал такива, но предполагам че има някъде......откакто си бачка, не е сменян......нямам идея откъде.....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
днес гледах тук там Бош, Монбат и българските Искра
са почти едни и същи пари, мисля да си купя Искра, че поне да знам, къде са
правени, пък и имам един познат от 6 години е с такъв и е без проблеми
Само ми остана ah да реша, колебая се между 70 и 65, някакви последни съвети да имате
Само да кажа, днес и до Метро ходих, там са много зле, трябвало в сервиз да се монтират, при което аз ги питам как да стигна до сервиза, като нямам акумулатор те ми заявяват, че нямат отговор, после питам колко пари ще е въпросният сервиз и за това нямали отговор, направо са много несериозни
А управителят каза, че с гумите били още по-зле, ако си купиш гуми от старазагорското метро трябва да идеш барабар с гумите в Пловдив, за да ти ги монтират
Не съм убеден, че българските струват колкото боша. Не ти препоръчвам български акумулатор казвам го от личен опит. В практикер си взимаш акумулатора (бошче-63 аh най малко) без проблем, но за да ти важи гаранцията трябва да минеш на техническа заверка в сервиз до 10 дни след покупката, сервизите ги пише на самата гаранционна карта. Ако го монтираш сам задължително почисти добре и пръсни с контактно спрейче и стегни добре. За свалянето на каишката ще ти трябва лула, аз се измъчих с обикновен ключ.
Не искам да си налагам мнението, но аз български акумулатор поне за сега няма да си купя.
Аз моя го взех за 180 лв. 63 аh, за да не излезе, че правя реклама аcDelco (не съм сигурен дали така се пишеше) и Вартата също са много добри, но вартата е по скъпа от боша.
днес след мотане по маса магазини и събиране на мнения от тук и там си взех български, дано не е за лошо и да изкара 3-4 годинки, яд ме е само че го взех много слаб 62ah, но се оказа, че първият който си харесах 70ah не може изобщо да влезе в малкото място оставено от италянците. По каталога на Бош в Алфата се слагат 62 или 63AH от завода(поне за моят модел)
След прегледите за 156 2.0 ТС постанових, че ако разполагаш със средна сума пари си вземаш Бош(200лв и малко 63Ah), този който колегата по-горе каза също чух добри думи или Шнайдер-незнам дали тозно така беше, но нещо подобно (180лв), а ако си по- скромен вземаш един Искра(120лв 62Ah), вече ако си с по-голяма сума не съм запознат /Не правя реклами, просто изразявам мнение/
Това е темата може да я заключвате и да й сложите едно заглавия Акумулатор за 156 2.0 ТС, за да не се отварят повече подобни темички модераторите да си решат
Мерси на всички обърнали ми внимание, дано скоро да не пиша нищо отностно акумулатора ...
Comment